Nieuwsbrief Zomer: Gevaren van de zon
13 augustus 2016

chocoHij komt, hij komt, die lieve goede Sint… Hij neemt allerlei lekkers mee, onder andere chocolade om van te smullen. Jammer genoeg mogen onze huisdieren hier niet van mee genieten.

De cacao in de chocolade bevat giftige stoffen nl. Alkaloïden. Alle chocolade bevat deze stoffen, weliswaar in verschillende hoeveelheden. Pure chocolade is het giftigst en witte chocolade het minst giftig. Onze huisdieren stapelen deze stoffen op in hun lichaam en ze worden ziek. Als hij ziek wordt, zal je dit zien binnen de 4 tot 12 uur na het eten ervan. Ze worden onrustig, drinken en plassen veel en kunnen braken. Soms treedt er epilepsie op of trillen ze. Bij opname van heel veel chocolade kunnen hartproblemen optreden tot zelfs coma. Een drachtig dier kan zelfs zijn kroost verliezen.

Als uw dier chocolade heeft opgegeten, bel me dan zo snel mogelijk en wacht niet tot uw dier ‘zo ziek is als een hond’. Probeer dit te voorkomen door chocolade niet onbeheerd achter te laten en let erop dat uw kinderen geen chocolade ‘als snoepje’ geven aan uw dier.

Laat dit uw Sinterklaaspret niet bederven en voor ieder kindje, groot en klein, fijne en lekkere dagen toegewenst.

1 Comment

  1. Bronso schreef:

    Zeer interessant dank u!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *